Slotmanifestatie: het verhaal van de Tuinstraat

Het hoogtepunt van de manifestatie is de tweedaagse belevingstocht "Het verhaal van de Tuinstraat". Dit verhaal wordt verteld met dans, muziek, theater, zang, hoorspel en film. De optredens zijn geïnspireerd op personen, plekken en gebeurtenissen die een belangrijke rol speelden/spelen in de Tuinstraat, van 1850 tot nu.

20 locaties vormen het podium en decor, maar ook onderweg valt er veel te beleven. Je wandelt door de tijdloze wereld van de Tuinstraat en wordt betrokken bij grappige, dramatische, poëtische en absurde taferelen.

Een tipje van de sluier:
Een veilinghuis voor gevoelige zaken, de menselijke machine in de textielfabriek, de geboorte van kunststroming De Stijl, doorverbonden worden in het eerste Tilburgse telefoonkantoor, personages uit de Prent van de Week, vakbondshistorie als choreografie, opstandige droogkappen bij de kapper, een joods gezin wachtend op het noodlot, vreemde passanten, verrassende etalages, toepasselijke lekkernijen…

Het verhaal van de Tuinstraat vindt plaats op zaterdag 29 (16.00-20.00 uur) en zondag 30 april (14.00-18.00 uur), i.s.m. met TilburgvoorCultuur, Factorium Podiumkunsten, Art-fact en de Tuinstraatbewoners.

 

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)