DE WAARDE VAN HET BEWAREN (deel 2)

dinsdag 24 september 2019, van 10.30 tot 16.00 uur

Locatie: Monument Van Riel

Aanmelden via onderstaand formulier

Monument van Riel

In Berkel-Enschot en Heukelom bevinden zich enkele bijzondere ‘musea’: Onder d’n Hooizolder en Monument van Riel. Op 21 en 24 september zijn er in de ochtend rondleidingen, gevolgd door een lunch en als laatste een gesprek over de waarde van het bewaren van voorwerpen.

Dinsdag 24 september 

De ochtend begint bij Monument van Riel. Het verzamelaarsduo Angéle en Marcel van Riel hebben een bijzondere ‘hobby’. Zij verzamelen antiek, brocante, exotica. Hun woonhuis, een monumentale boerderij, lijkt eerder op een museum. Het Monument van Riel staat vol met de meest bijzondere objecten. Het is een folly, zoals er geen ander in Noord-brabant te vinden is.

Na de rondleiding volgt een lunch bij het café Mie Pieters. Daarna keren we terug naar Monument van Riel alwaar Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant, een uiteenzetting geeft over collecties en connecties. Annette Gaalman zal daarna optreden als gesprekspartner over het belang en behoud van bijzondere monumenten en musea, zoals in Heukelom.

Deelnemen
Inwoners met belangstelling voor de lokale geschiedenis, leden van heemkundekringen en verzamelaars zijn van harte welkom om deel te nemen op 21 en/of 24 september. Het is de bedoeling met elkaar in gesprek te gaan over de bewaarde voorwerpen, de hiaten in de geschiedschrijving en het beheer en behoud van verzamelingen. Er kunnen per dag maximaal 25 personen deelnemen.

De dagen worden georganiseerd door Stadsmuseum Tilburg.

 

Praktische informatie:

Aanvang om 10.30 uur bij het Monument van Riel, Laag Heukelomseweg 3, 5059 AN Heukelom.
Einde om 16.00 uur, ook bij het Monument van Riel.

Deelname is gratis, aanmelden via het formulier op deze pagina.