ORGANISATIE

v.l.n.r. Aafje Dohmen (Factorium Podiumkunsten), Berry van Oudheusden (Stichting Straat) en Petra Robben (Stadsmuseum Tilburg)

 

organisatie

Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten bundelen hun krachten in het jaarlijkse evenement Groeten uit.

Tijdens Groeten uit wordt een bijzondere straat, wijk of stadsdeel uit de gemeente Tilburg in de schijnwerpers gezet met activiteiten op het gebied van historie, architectuur, erfgoed, natuur en cultuur.
De drie organiserende partijen dragen vanuit hun eigen expertise bij aan een programma met exposities, rondleidingen, films, themadagen en een afsluitend feestelijk weekend met dans, theater, zang, muziek, hoorspel en presentaties van verenigingen op bijzondere locaties.
Het evenement wordt ingeluid met een boek dat de wijk extra belicht middels historische gebeurtenissen en portretten van wijkbewoners, inclusief unieke foto’s uit privécollecties.

Groeten uit geeft bewoners een nieuwe kijk op hun eigen omgeving en stadsgenoten ontdekken een bijzonder stukje Tilburg.