Cees van Raak / publicist en dichter

Over de laatste rustplaats

(…)

Mijn boek ‘In den Schijff. Begraafplaats Binnenstad Tilburg’ verscheen in 2002. Over de oudste (1813) dodenakker in Tilburg. Hier ligt een groot deel van het verleden. Neemt niet weg dat andere rustplaatsen eveneens zeer de moeite waard zijn.

Zoals de begraafplaats van Korvel aan de Laarstraat. Daar gaf ik op verzoek van Stichting Straat rondleidingen in november 2005. De plek bleek ‘rijker’ te zijn dan ik dacht. Zo ontdekte ik het graf van Lambert de Wijs (1882-1949) die veel over het verleden van Tilburg heeft gepubliceerd. En de diverse graven van de textielfamilie Diepen zijn zowel historisch als kunsthistorisch interessant. Daar wil ik nog eens een aparte publicatie aan wijden.

Zo ook aan de begraafplaats (…) aan de St. Josephstraat. Die stamt uit 1873, in chronologie de vijfde oudste rustplaats van Tilburg. Ook hier tal van interessante grafmonumenten. Ik zal er rondleidingen geven.

(uiteraard is die laatste mededeling niet meer relevant)